motivation?

Har helt tappat motivationen att plugga för tentan imorgon. Tappade den redan igår eftermiddag och den kom aldrig tillbaka! Kommer bli sjukt irriterad på mig själv om jag inte klarar tentan eftersom jag vet att jag inte pluggade de två dagarna innan!

Till råga på allt så kan jag inte koncentrera mig längre heller, gissa varför. Det kan inte ens vara svårt att gissa längre. Grannen spelar musik, vad annars? Dock inte han bredvid utan han under mig...

Ska se om samvarorummet på 4 våningen är ledigt så jag kan gå dit!

PUSS


No life!

Hade en jättekul helg i skåneland aka Helsingborg. Men nu är jag hemma och jag har inget liv för tillfället då jag måste plugga!

PUSS


bitter

Kände mig lite bitter över att jag sitter här inne och ugglar och pluggar medan mina New Yorktjejer redan är i Helsingborg och är ute och äter as we speak!! Sååå... jag bakade en kladdkaka som jag äter med glass framför idol.



Känns som nånting fattas ändå..

Vad kan det vara?...

Sitter här på min köksstol och funderar...

Hmmmm....

En SOFFA!!

Damn you svenska hem!!

Chefen skulle ringa mig och förklara sig i torsdags sa tjejen som ringde i onsdags. Har han gjort det? NEJ!



S&M

Lyssnar på rihannas nya platta. Diggar låten S&M, även om texten kanske inte är helt barntillåten. "Sticks and stones may break my bones, but chains and whips excite me"

Har pluggat hela dagen och börjat med en ny belöningsmetod, så för varje kapitel jag läste i min kurslitteratur så fick jag läsa ett kapitel i en ny bok(som inte nämnde ord som OBM och förklaringsmodeller).

Nu ska jag gömma mitt hemska hår i en mössa och spinga ut och se om jag kan ta mig in i min helt klart översnöade bil för att hämta morgondagens utklädnad:D Tåget går 12 nånting och sen ska det pluggas i min tysta kupé, w e i . . .

PUSSS


Stalling

I'm stalling! Ska plugga men gör allt annat. Somnade med min bok om OBM och sov i 4 timmar så vet ju att jag inte kommer kunna somna tidigt ändå så kan plugga halva natten:P

Är sugen på julmust, pepparkaksdeg(som jag aldrig köpte efter träningen eftersom jag fick skynda mig hem till PH!) och juleskum!! Fårstår inte detta för jag kan knappast vara sockerberoende för äter aldrig godis längre. Jag tror det är jullängtan! Ska fira jul på landet hos pappa och C i år. Hamnade helt i otakt iom USA men nu är jag rätt igen:P Hela släkten ska fira där som vanligt, är så glad att lotta väntade med att åka till Nya Zeeland tills i januari så hon är med på julafton hon med!

Nästa år blir det ju förhoppningsvis thailand:D:D Tur att det är mammas år:P Jag är otroligt traditionsnoga, men eftersom i princip hela den lilla släkten som jag har på mammas sida också ska till thailand så gör det inget. Klarar mig inte utan min släkt och jag har den bästa! Nu har vi ett år på oss att övertyga mormor och morfar om att de ska följa med, kommer inte bli lätt. Deras tanke på en lång resa är att åka till Stockholm, haha!

hittade världens sötaste bild på min lillasyster från när vi var på gran canaria för 4(?) år sen, gulligaste ungen!


Nej, dags att plugga!(?)

PUSS


Pheuuww

Var på mitt allra första baspass ever idag tror jag. Var nog ett bra val med tanke på hur otränad jag är, men hoppade lite extra och ändrade lite övnignar för att få det jobbigare:D

FAN VAD BRA JAG MÅR AV ATT TRÄNA!
Sinnessjukt att jag gjort det bara typ 5 gånger på ett halvår.

Kom på precis när jag duschat att jag höll på att missa Paradise Hotel:O Klädde på mig på tre minuter kom precis i tid till nästa vagn och det är sjuk tur att det bara tar 3 minuter med vagnen hem till mig:D Satte på Tvn precis när Introt började!

Nu ska jag dricka vatten i mängder och efter Paradise är det dags för plugg igen innan grey's. Yes! I'm a TV nerrrrd!

PUSS


crawing

Jag vill ha pepparkaksdeg! Ska alldeles strax åka till friskis i kortedala och prova skivstång. Första gången jag åker dit och hoppas på det bästa. På vägen hem ska jag helt klart göra ett stopp på hemköp och köpa en korv med pepparkaksdeg, har inte ingredienser hemma för att göra egen deg:) Äkta vara får vika sig för halvfabrikat:P

PUSS


Svinstia

Min lägenhet är ett bombnedslag, utan tvekan! Måste städa hela lägenheten, diska och plugga tills jag stupar!
Sen SKA jag åka och träna på Friskis här i närheten, har aldrig varit där innan så man måste ju testa:)

Dags att ta tag i sitt liv!

PUSS


Elloskläderna

Har nu fått ett paket från pappa och C med kläderna som jag beställde från ellos. Ett helt företag bara att lirka ut paketet i postboxen! Gillar allt utom en klänning som nog får skickas tillbaka. Tänkte först "den kommer ju passa när jag börjat träna igen och har gått ner nått kilo, men hur ofta har man inte tänkt så?!

Tog en bild på linnet eftersom jag hade på mig det idag:

Tyckte det såg väldigt blått ut när jag tog bilden men det ser ju faktiskt nästa så lila ut somd et är:P

Har varit nere en stund hos Åsa på bottenvåningen där även Camilla och Linda var och så drack vi gköggg och käkade pepparkakor, myyyss!
vi har nu haft alla föreläsningar innan tentan och ska bara ha ett seminarium på torsdag och sen är det dags för första salstentan på onsdag nästa vecka. Övningsfrågorna till tentan kom upp på nätet idag och detta blir nog svårare än jag tänkte mig, damn!

Bokade även min tågbiljett till helsingborg idag. Åker på lördag, betalade tom extra för tyst kupé så jag ska kunna plugga. Shit vad kul vi ska ha, jag och mina new york-tjejer!

Nu ska jag läsa om arbetsgrupper. Hatar att det ska nötas in i hjärnan, för egentligen är det sjukt intressant och jag skulle med gjädje läsa böckerna!

PUSS

 


musikalsittning

Vi hade så roligt! har en massa bilder men bara en del kommer upp här:)


Hos filippa, redo att gå:)







Sen var det tävlingar mellan ettorna och faddrarna:) här ska 7 mariekex in i munnen och så ska det visslas:)



sen var det dags för att få in så många marsmallows som möjligt:D


Sen var det min tur. Jag skulle få på mig ett par strumpbyxor med ögonbindel och strumpor på händerna:P Inte det lättaste med jeans under:P


jag blev kung för utklädnad, weei. Här är Ina iklädd min krona!

PUSS


Tacksittning

Ikväll är det alltså tacksittning för våra faddrar eftersom dom tog så bra hand om oss när vi började:)

Har jag sagt att det är musikaltema? Iaf så består min utklädnad i att jag tar på mig tre saker och sen är jag klar, grunden ser alltså väldigt normal ut:)


älskar halsbandet! pappa och C köpte det till mig senaste gången de var i Afrika, närmare bestämt i namibia:)




Bra det här med att ta kort innan man går, ser att jag glömt att måla ögonbrynen! haha

PUSS


Godmorgon!

Somnade till harry igår och när jag vaknade så var den fortfarande på, bara det att den hade börjat från början igen:P Så nu måste jag kolla på den igen, men det får bli imorgon.

Nu ska jag plugga, inga undanflykter! och vid 4 ska jag åka till pippa(istället för runt lunch) och så ska jag göra mig iordning till sittningen hos henne och gå direkt dit för hon bor precis bredvid där vi ska vara:D Fixade med min utklädnad igår och höll på att klippa av mig fingret, men det sitter kvar! och tog en bild "in the making".


mmm, så hett!

PUSS


Pluggkväll!

Ska stanna hemma ikväll och plugga tills idol börjar och sen ska jag kolla på harry Potter nr 6. Tur att jag ska på tacksittning imorgon så inte hela helgen är tråkig! imorgon ska jag dessutom hem till Pippa på lunch som hon har lovat att lagat till mig:D

Idag hade vi föreläsningar 8-12 och sen åkte jag hem till Helena och åt lunch och försökte lära henne att kommunicera på rätt sätt, det gick sådär för jag kom inte riktigt ihåg hur det är vi ska säga:P Mycket prat och jag blir alltid så glad när jag har träffat henne, hon är som en sol:)

Nej nu ska jag springa ner och köpa en kebab eller pizza, det är jag värd!!



PUSS


Jag längtar!

Jag har fått ett uppdrag. Att fixa så att min kusin john kan ha ett pass när han hälsar på mig i december. Så imorgon ska jag ringa runt:) tror nog inte att det kommer bli så svårt! Älskar hans pass så måste komma i form tills dess så jag orkar:P

Nu är det Paradise Hotel!

C ya!

PUSS


true blood

Just det, kom på en sak. PH är lite som mjukporr, speciellt i kommande avsnitt efter vad man kunde så på "i nästa avsnitts-klippet" Fick då lära mig genom en kommentar på fejjan att True blood som jag aldrig kollat på är porrigt det med. Jag menar, i brist på eget kärleksliv får man ju försöka få så mycket man kan av andras, eller hur?!


Paradise Hotel

Har precis kollat på dagens avsnitt av PH, mmm, I love! Att dom inte får sega hjärnor av allt taktiksnack!

Snart börjar desperate och jag har itne pluggat det minsta fast jag skulle så imorgon för jag köra dubbelt så hårt. Vid halv 5 kommer Johanna till mig och så ska vi ha kaffedate så jag måste handla mjölk så jag kan göra latte med mitt nya hazelnut kaffe:D Kanske borde baka nått med, men itne kladdkaka, det gör jag jämt!

PUSS


back on track

Jag är back on track! Tog en 50 minuterspromme i mörkret. Skulle varit en timma men tänkte gå i en riktning i 30 minuter och sen vända för att undvika att gå vilse i mina nya miljöer och efter 25 fick jag känslan att längre än såhär kändes inte säkert för det fanns inga lampor:P

Tog och körde lite mage, rumpa och rygg när jag kom hem istället så minutrarna gick inte till spillo. Imorgon eller i övermorgon ska jag gå på ett pass tänkte jag, ska verkligen gå ut försiktigt och för första gången i mitt liv gå på ett baspass. Tänker inte göra som jag brukar och gå från ingen träning till träning 4 gånger i veckan för då är en förkylning oundviklig och allt är förgäves. Måste tänka på att senast jag var vältränad var innan sommaren! Fail! på det!

Måste helt klart ta hit en annan vinterjacka som hänger hemma hos pappa för så hårt som jag kör när jag går, med intervaller i trappor mm som jag gör här så kommer min jacka börja lukta:P
här har ni den långärmade tröjan jag hade på mig under idag:

Det här är alltså ryggen, kan det vara så att jag hade ett linne med brottarrygg under?

Råkade kolla på paradise hotel i helgen och idag igen och jag är fast! Har aldrig följt det, ever! Men nu så ska jag bli besatt!

Nej, nu ska jag läsa klart ett kapitel i en bok som vi ska prata om imorgon: grupputveckling!

PUSS


Normer

Vi har pratat mycket om normer och diskriminering i skolan den förra kursen. Normen i Sverige är en svensk, heterosexuell man runt 30 år gammal. Mer generellt så är det svenskar med ursprung i Sverige som är normen.

På något sett hamnade jag på Kurdiska student- och akademikerföreningens hemsida och utan att tänka på det så flög tanken "om jag skulle starta en sån förening med bara svenskar med ursprung i sverige, så skulle jag på en halv sekund ses som en diskrimerande rasist! jag blir diskriminerad av den föreningen! Varför får den föreningen finns om inte min får finnas?" Samtidigt som jag vet att jag inte får resonera så eftersom jag tillhör normen och knappt kan diskriminerasi det avseendet, så jag ska verkligen försöka att itne tänka så!


 Något annat som jag blev lite smått fashinerad av var snacket om klassbegreppet.
nu känns detta lite som en bloggföreläsning men iaf finns det olik indelningar av klasser och kapital.

Ekonomiskt, socialt, kulturellt och symboliskt kapital.

Ekonomiskt är såklart aktier och andra tillgångar.
Socialt är nätverk, kontakter, allianser och relationer.
kulturellt är språk, bildning och kultur..
..och till sist då symboliskt, det som jag tycker är intressant. det är att något har fått så hög status, erkänns vara värdefullt, har fått en symbol. ett exempel är att människor med riktigt hög status kan sitta på en fin middagsbjudning och bara äta med gafflen, eftersom de vet att deras status är så hög att de "får lov att göra det" om någon med lägre status hade gjort samma sak hade de betätt sig illa!
Ett annat exempel kom från en kille i klassen och jag kände igen mig jätteväl. Hans föräldrar med högre klass dricker alltid vin när det kommer till alkohol medans flera av hans vänners föräldrar som tillhör arbetarklassen dricker grogg. Då har alltså vin ett symboliskt kapital(tror jag, tappade bort mig själv lite i resonemanget:P)
Iaf, efteråt så stod vi några stycken och diskuterade det här och jag kom fram till att pappa och C tillhör övre medelklassen och dricker vin men ändå gin och tonic(!) så de gick emot teorin. Fick då höra att gin och tonic inte tillhörde groggkategorin och att de fortfarande är vin/gín och tonic snobbar, haha!

Oj vad långt det blev, och totalt olika mina vanliga inlägg, men varsågoda, nu ska jag läsa min bok om socialpsykologi! Sjukt intressant det också. Kan hända att ni får ett inlägg om det med så småningom!

PUSS


tenta

Gillar inte alls tanken på nästa tenta. Det är bara 2 veckor och 3 dagar kvar. Vet inte om det är kortfrågor eller långa skriv-fritt-frågor och jag pluggar helt klart på olika sätt beroende på hur tentan ser ut. Sitter här hemma i min lägenhet och försöker iaf läsa så mkt jag orkar. Det är inget jag kan säga att jag gjorde förra kursen:P

Dock började grannen spela musik nu och jag kan INTE koncentrera mig. Får sitta senare ikväll och imorgon.

Snart är det dags för gossip girl och kvällsmat:)

PUSS


harry, harry potter

Har haft min Johanna här på harryfilmtittande. Tog mig en promenad till johanna efter att passet jag skulle gå på ju var inställt och när jag vänder med mitt sällskap för att gå hem igen så börjar det ösregna. Var som en dränkt katt när vi kom hem igen, men det blev 45 minuters välbehövd promenad:)

Vi har sett film nummer 4 och 5 och nu måste jag bara hitta nummer 6 nånstans! Imorgon blir det kanske ett medelpass kl 3 vi får se.

Godnatt, PUSS


16 and pregnant

Alltså herregud! Kollar på 16 and pregnant och blir så irriterad! Tjejerna är ju dumma i huvudet och lägger allt ansvar på sina mammor och killarna har psykiska problem och är allmänt dumma i huvudet samtidigt som tjejerna tar tillbaka dom om och om igen. Puuhh, nu ska jag sluta irritera mig.

Ska läsa skolgrejer idag och sen ta en fetingpromenad. Skulle gå på pass men det vart inställt!

PUSS


Trötter

Var ju på

bion igår,
 
och var
 
faktiskt inte
 
alls paranoid
 
och rädd när
 
jag kom hem.
 
dock hade jag
 
drömmar som
 
kan kopplas
 
till filmen

men
 
de var itne

så otäcka

dom heller:P

Upp kl halv 7

för att lämna

bilen på

verkstaden

 och sen hem

och
 
sov mellan

8-11,
 
det var inte

alls
 
meningen men
 
skönt som

satan:D


Dagen

ägnades
 
åt tvätta,

städa,
 
diska och sen
 
hämta bilen

igen
 
och notan var
 
bara på 800

 spänn. En

sladd
 
som hade

lossnat
 
och så gjorde

de rent några

kolvar med

mera

 på mina

bromsar:)
 
trevliga män

där på

verkstaden
 
måste jag

säga!


Nu ikväll har

jag haft mina

flickor på

besök.

Det vill säga

Johanna, Lisa

och Ylva.

Idol,

saltmannen,

svtplay 

och youtube

är vad vi

har roat

oss med.

Till det

grönsaksstavar,

dipp, chips,

kladdkaka och

choklad:D


Mot alla odds

så är jag

trött och

ska sova nu.

Ursäkta att

texten är så

stor, tryckte

på nån knapp

och får inte

bort det

igen:P

PUSS


Blodlös

Var ju och lämnade blod igår. Vilken nål!! Herregud.

Före:



Under tiden:

Ser ni grovleken på denna nålen? Herregud! Är lite förvånad över att jag ska göra det här igen. Den lilla blå grejen ni ser i min hand är en värmegrej så mina vener skulle öppna sig, dom var lite små:P

Efteråt:

Efteråt, tryckförband som drogs åt ordentligt! Gillar den lilla fina bullen som skapades på högersidan:D Jag fick ligga kvar och dricka saft eftersom de inte visste hur jag skulle reagera efteråt, men jag kände ingenting. trodde jag iaf, tills jag åkte iväg till Chillis lager för att hämta en skitstor golvkudde som mamma har beställt. Stog där i kön och vinglade och gav upp tanken på att åka till IKEA och åkte hem istället. Men inget mer än så:)

Ikväll ska jag gå på bio med lite folk från klassen, vet faktiskt inte riktigt vilka:P Vi ska se Paranormal Activity 2, jag kommer dö när jag kommer hem ikväll vid 11 och själv ska sova i min lägenhet. Funderar starkt på att plinga på hos grannen och sova där. Vad tror ni han säger då?

PUSS


9-5(4)

Idag har jag gått i skolan från 9-4. Inget jag är van vid så var helt slut när jag kom hem! Har kollat på första harry potter-filmen och ätit lite nacho-chips, sen desperate och cougar town.
nu ska jag snart gå och sova för imorgon är det dags för första blodgivartillfället och jag ska ha kameran i högsta hugg!

Sen tar jag mig nog en tripp till IKEA, vi får se:)

PUSS


Hej!

Jag har inte gjort ett skit på hela dagen! Hihi, skönt! Laddar inför nya kursen som börjar imorgon:)

Längtar tills jag får min soffa, kanske denna veckan, kanske nästa. Ge mig!

Köpte lite saker inordstan igår medan vi väntade på att malins flygbuss skulle gå.

En julstjärna från indiska, 100 kr


En söt burk som jag ska ha te i från Lagerhaus, 40 kr


 ska köpa en likadan burk fast större och i andra färger till mitt nya hasselnötskaffe som jag köpte på indiska:)

50 kr:)

PUSS


sleep tight

Nu har malin åkt hem och jag har hunnit med hela två filmer hemma hos Elin:) Hög mysfaktor med kvällsmat och popcorn!
Nu ska jag sovaaaa och imorgon ska jag ringa mekonomen och se om de kan fixa ett litet fel på min bil.

PUSS


Besök

Jag har Malin på besök hela vägen från Stockholm. Igår kollade vi på idol och åt en massa. Lite shopping idag och ikväll ska vi troligtvis ut.

Dagens inköp:

Svarta bordstabletter, turkosa ljus, ett halsband och te:)


Sen hamnade vi på en bokhandel som hade sjuk utförsäljning. Och så köpte jag rn termometer för trodde att jag hade det för kallt i lägenheten, men det är 21 grader! Ute är det -0,6 för dom som bryr sig:P

PUSS


Ellos

Efter en jäkla massa strul, som ledde till att en klänning som jag ville ha blev slutsåld!! så har jag nu beställt lite grejer från ellos. I'm looooosing my ellosvirginity:P


Svart enaxlad klänning, vad jag har letat! Den får stryk om den inte passar!


Svart linne med tygblommor längst upp:)


Lila paljettlinne. Lång modell så kan nog användas som klänning tillsammans med tjocka leggings!


Svarta leggings som ser ut att vara i sammet eller paljetter eller nått, men de i andra färger såg inte ut såhär så jag tror att det bara är jäkligt dåliga pixlar:P

Nu ska jag hoppa in i duschen och sen drivea till Jönköping för födelsedagsmiddag med angelica, sen vidare till götet för födelsedagsmiddag med filippa:D

PUSS

Just det!

Nu ska ni få höra. Vaknar halv nio och kollar tiden på mobilen. Har fått ett sms från "Skol-Info" som lyder
"Hej Maria.

Resultatet av din senast skrivna tenta är nu färdigställd.
Tyvärr var poängen inte tillräcklig för vidare avancemang.

Mer info följer."

Damn! Tänker jag. Sen tänker jag istället. Att fan vad snabbt dom rättade det då. Skickade in tentan igårkväll. Såg sen att smset skickades 0:40. Då gick det jävligt snabbt, typ inte fysiskt möjligt, på grund av postsystemet i Sverige och våra lärare är inte direkt kända för att rätta snabbt. Så nu är frågan Who's shitting me?! och hur gör man så att det står "Skol-info" istället för ett nummer?!


Ursäkta

Ursäkta min bloggtorka. Jag har skrivit tenta, men nu är det klart! Tio sidor, tolv om man räknar med alla jäkla referenser:P Ska strax åka till värnamo för att lägga den på posten. Är dock inte jättetaggad inför att gå ut i hagelstormen!

Imorgon bär det av hem till götet igen, för middag med min söta pippa som fyller år imorgon. Många av mina favoritflickor som fyller år nu. I måndags var det angelica, idag är det erica och så filippa imorgon:D

Nej, dags att slappna av och kanske kolla på TV lite, får se om jag kommer ihåg hur man gör, det var så länge sen!!

PUSS


RSS 2.0