Åhh, sång på sång!

Åh, nått stort på gång, för det är kö från gatan upp till hallen!
Helt klart min favoritlåt på skivan:)

Vaknade sent och vill ut i solen men var tvungen att diska och fixa lite då det var kaos här inne innan. Ikväll ska jag och Ylva se cortegen, ska kansek möta upp elin och två av hennes vänner också, tänkte inte planera så mkt utan det får bli som det blir! Vill ta en promenad i mina easytones också. Tappade balansen i dom när jag provade dom igår men tror det var nått fel på mig då för så svårt kan det ju itne vara!?

nej, nu måste jag ge mig ut i solen!

PUSS


Återigen ägare till en fungerande bil!

Upp klockan 6 i morse för att köra bilen till verkstaden. Kändes sådär när klockan ringde:p Har återigen suttit i skolan hela dagen och jobbat på arbetet och man får helt klart syrebrist i dom här salarna som har fönster som inte går att öppna!

Väl på verkstaden igen så har de bara bytt en tändhatt(?) men det var bara att snällt betala 1.600 för arbete och diagnos också.  Skönt iaf att ha en bil igen, trots det sjukt höga bensinpriset som jag upptäckte när jag skulle tanka på vägen hem. Inte direkt nått jag reflekterar över när jag inte ska köpa nån benisn.

Nu ikväll har jag först köpt mig ett par Reebok Easytoneskor med Elin som jag ska ha på Liseberg i sommar. Lika bra att få så mkt träning man kan när man ändå ska gå runt hela tiden:) Hade en kupong som gav 100 kr rabatt och så var det en liten obetydlig del på skon som hade lossnat så jag fick 15 % rabatt också så istället för 1100 blev det 835, så ett riktigt kap:)


Vet inte om jag sagt det? Men min kameras skärm är iaf krossad så ser inte ett skit när jag tar kortet vilket gör det lite svårt att sikta:P Ännu en lite fetare utgift som väntar nu när jag ska köpa en ny. Såg idag att jag bara kommer ha 2.000 kvar efter hyran som dras 2 maj, vilket alltså ska räcka till den 25 maj, då man dessutom bara får halva lånet och bidraget. Första lönen kommer ju inte förens i juli förutom typ 2.000 i juni som räcker till halva hyran:P så det blir nog till att nalla lite av sparpengarna:P

Vad mycket snack det blev om pengar här nu, måste bero på att jag läser ekonomi. Tycker verkligen att det är kul! Nu har vi precis börjat med kalkyler och räknar på personalkostnader och jag kommer på mig själv med att räkna på saker hela tiden:)

Sen tog jag och elin iaf en fika på Evas Paley, åt en jäkligt god blåbärspaj vilket gav mig inspiration till att nån dag snart plocka upp mina blåbär ur frysen och göra mig en egen paj!

Nu sitter jag här och gäspar i kapp med mig själv.

PUSS


Lisebergare

Jag är på god väg att bli en Lisebergare nu. Idag har jag spenderat 5 timmar på en serviceutbildning:)

Snart är vi klara med det jäkla personalekonomiarbetet och ska börja med företagsekonomin. Det ser vi fram emot!

Imorgon ska bilen in på verkstaden och jag hoppas att det inte är katalysatorn:P Jag hoppas också att jag lyckas köra bilen ända fram till verkstaden så jag itne blir stående på motorvägen!! 

Idag blir det visst ett väldigt splittrat inlägg med ett par meningar om varje ämne:P

Iaf så tänkte jag gå förbi nån firsör på vägen hem imorgon och se om någon har tid att klippa mitt jäkligt slitna hår.

Sen på kvällen ska jag hem till Elin för häng i hennes lya för första gången.

Lördagen bjuder på chalmers cortege och häng på kåren med Ylva.

Fin uppdatering.

Puss.


Produktivitet

Idag har varit en produktiv dag. Åkte till pappa igår låg ute i solen ett tag och latade mig precis som det ska vara. Borstade Dixi också och "tömte" borsten gång på gång utan att hon slutade fälla så tillslut gav jag upp:P Diesel är inte lika mkt att borsta på men det kanske man borde gjort också, han som ska ställas ut om ett tag. Lilla killen kommer bli heltokig bland alla hundar, han som aldrig träffar andra hundar och knappt träffar fler är 5 pers på en vecka. Sånt som liksom tyvärr tillhör att bo på landet.

Idag har jag iaf hunnit spola av hela "växthuset"(ser ut som ett stort växthus fast istället för plantor så är det ett stort bord och stolar och soffa och fåtöljer och det är vårt nr 1 hängställe på sommaren), spolat av möblerna och så torkade jag och satte dit alla dynor. Vidare ut till grönsakslandet där jag rensade bort allt ogräs och plockade en fin bukett med påskliljor. Sen satt jag i solen och skar klyftpotatis åt 8 pers eftersom pappa och C har middag ikväll.

Fick skjuts av C in till Jönköping där jag hämtade min kära dator som jag av någon outgrundlig anledning glömde hos mamma och sen vidare till Twin där jag och Janina åt middag och drack cider. Fick en försmak av hur det kommer vara i Jönköping i sommar och jag kommer helt klart sakna det.
nu sitter jag här på en trång Swebus-buss och längtar hem till lägenheten. bus4you var fullbokat och jag blev bitter. Nu kör vi iaf upp på motorvägen precis och det är lite mer än hälften kvar...

Plugg imorgon, gud vad jag längtar.............not.

puss


Stamceller

Jag är hemma hos en av mina stamceller, som Hanapee skulle sagt. (Hon är ju rolig hon, om ni inte redan läser hennes blogg så rekomenderar jag er att börja:D) Mamma göder mig tll bristningsgränsen och det ser ut som jag numera är gravdid i typ 5-6 månaden, vilket jag inte är så ni behöver inte gratta mig eller fråga hur det ligger till:P

Träning idag, och igår och jag har snikit skjuts av Ida båda dagarna, vilken hemsk vän jag är! Efter träningen idag var det dessutom lunch hos mormor och morfar och inte blir man mindre gödd där direkt. Sen har jag suttit hemma hela kvällen och spelat spel med mamma och syster, som en perfekt familjemedlem! Imorgon blir jag hämtad av pappa och C och så är det dags att spendera sista 1,5 dagarna hemma hos dom. Mina vändor hem till Jönnet blir lite allmänt splittrade såklart eftersom jag ska hinna med två familjer.

Jag har iaf fått påskägg både av mamma och mormor och morfar så nu behöver jag inte köpa godis på ett tag, finns dock risk för att jag äter upp det så fort jag kommer hem till Gbg eftersom jag inte har någon mat hemma och jag inte kommer orka åka och handla första dagen.

Med tanke på att jag blir hämtad 9.30 imorgon så är det dags för kudden nu. Ska se om jag klarar att sova lite bättre inatt än natten till idag. Är inte alls van vid att ligga stilla som en packad sill i en 80 säng. Vet inte hur många gånger jag var påväg att dunsa ner på golvet.

PUSS


Kick off

Nu har jag precis kommit hem från Lisebergs Kick Off. Imorgon blir det relativt tidig uppstigning för att plugga lite och sen ge mig av mot Jönköping.
Har trevligt bussällskap i form av Helena och väl framme i vår stad ska vi ta en fika och sen ska jag träna kl 17!

Sitter och gäspar som en galning Godnatt

puss


Skärpning kvinna!

I det arbetet vi gör nu (som jag fick damp på innan) så pratar vi en hel del om nyckeltal. Nyckeltal är en siffra som man tar fram som i ett sammanhang med andra nyckeltal kan ge svar på olika relationer. Tex sjukfrånvaro i relation till kön. Och just den relationen sitter jag och kollar på nu och blir så irriterad på att kvinnor är sånna mesar. Vår sjukfrånvaro är avsevärt högre än männens. Vad kan vi skylla det på? Mensvärk? Sen så tycker vi själva att vi mår psykiskt dåligt oftare om man jämför med männen. Skärpning. Snacka om att vi ibland gör oss själva till offer i denna jämställdhetskarusell:P

Har precis käkat upp pizzan som blev över från min och Lisas svullokväll igår. Jag var faktiskt ute och sprang(?!) och sen när jag kom hem igen så mötte jag Åsa och tog en promenix med henne till Ica och råkade köpa en Cola som nog kan ha varit det godaste jag druckit på år och dar!!

Jag och lisa kollade iaf på Liar Liar. I like it a lot!!

Bilder från i fredags:


Haha, jag fick nått ryck och höll om Johannas fina lilla haka:P


Välkomstshot, en jäger till envar:P


Jag och Jojjot dör lite halvt åt något som säkert var sjukt tråkigt. Iaf om man ska lita på Ylvas min!


Mums...


Sen skulle vi leka hårreklam, gick sådär...


...


Tanken var att våra svullna fötter skulle bli fina igen...


..men det spårade:P


och jag hamnade på marken:)

Kul kväll som slutade på Yaki Da!

PUSS


Grupparbetet from hell!

Jag får damp på detta arbetet! Shit vilka onödiga diskussioner vi har HEEEEELA TIDEN!

Back to businessss!


Liseberg

Partyt igår var väldigt roligt. Började med lite förande här hos mig med Åsa och lite middag. Sen kom det fler people och vi satte oss ute mot en husvägg och drack vin. Ingen blåst och väggen var uppvärmd och skön!

Kontiki var lite speciellt men ångrar att jag gick därifrån till förmån för (alltså, vad har hänt med mig? sen när säger jag "till förmån för" istället för nått normalt?) styrbord babord. Iofs så gick många samtidigt så det var nog bra att vi gick. Det blev dock en rätt tidig hemgång och jag vaknade pigg, men itne så kry imorse. Ont i halsen, täppt i näsan och allmänt hes märkte jag när jag skulle försöka prata med Jenny:P Så jag hoppade över skolan idag och gick och la mig och sov några timmar till och vaknade mycket bättre och tog mig till Liseberg för infomöte och kontraktskrivning.

Raggade 2 nya vänner som ska hit innan kick offen nästa onsdag. Måste bara få bort min friskistid den dagen!

Nu ska jag äta och sen baka en kladdkaka, så suuuugen för det var jättelängesen sist. Förösker ju begränasa mitt sötintag så mkt jag kan.

puss


Personalvetardagen

Idag är det Personalvetardagen på Gu så vi har föreläsningar med framstående HR människor hela dagen och så får vi fika mm och den ikväll så är det efterfest på Kontiki.
Jag är taggad:D

Och som man kan ana på min kind så är det SOOOOL ute! och klarblå himmel så jag har höga forhoppningar. På den lilla kroppen idag sitter mina ljusa jeans från HM, ett linne från usa som jag köpte när jag vägde runt 6-7 kg mer så det har jag inte använt sen jag kom hem för det åker bara ner. Tog tag i saken och sydde på ett sidenband som håller upp det:P och mitt guldiga halsband från Namibia!

Puss och kram!


Ready for bed

Tränad, Desperatetittad, äten, duschad, pluggad och nu är det dags för sängen. trots min lilla nap idag så är jag jättetröttt. Oförståligt!

Imorgon ska jag till studievägledaren innan intervjuerna för att se om jag kan läsa lite ekonomi samtidigt nästa termin, och kanske fler terminer. Förhoppningen är att kunna ta ut två examen men vet inte om jag pallar att läsa 200%:P
Idag har jag också anmält intresse på en lägenhet i Johanneberg. En två på 50 kvadrat och jag vill sååå ha den men med tanke på vilket könummer jag har så kommer det aldrig ske. Men drömma kan man:)

Puss och godnatt!


Regn

Idag fick jag regn på mig igen, men denna gång var det vatten och inte kaffe, höhö, jag är så rolig...
men jag kan inte förstå hur jag kunde missa att det regnade, jag drog ju ändå upp persinennerna imorse?! Så inget paraply hade jag med mig och hade för lite tid för att vända och hämta ett.


Föreläsning i skolan och sen gruppsnack. Imorgon ska vi ut på 3 intervjuer, varav jag ska vara med på två av dom. När jag kom hem idag så skulle jag bara lägga mig ltie i sängen och vila. Mmm ja, men visst, vem försöker jag lura? Tog nog inte många sekunder innan jag snusade för fulla muggar och så vaknade jag upp 3 timmar senare. Var sjukt hungrig så gjorde pasta med sås innehållande broccoli, champinjoner och pesto. Om en timma ska jag vara på plats på Turion för mitt första stationspass i Götlaborg, det blir nog superbra det. Först tänkte jag gå på två pass, Dans Fuego och sen ett skivstång men kom på att jag inte hinner hem till Desperat då! Vore ju en smärre katastrof!


Försökte ta ett normalt kort, och det blev ju fruktansvärt normalt om man bortser från den överspända munnen, men kunde inte hålla mig..


..så det blev ett skriet-kort också:D

Hinner med lite plugg innan jag måste dra mig!

PUSS


Rodney

Alltså Rodney i Big Brother kan vara bland de äckligaste människor jag vet. Nu har jag inte sett så mycket av programmen men han snackade om att han har en gen som en del män har och den gör att han inte "kan" vara trogen i ett förhållande. Sista flickvännen han hade var han otrogen mot runt 10 gånger har jag för mig....Ja men visst, absolut Rodney! Pucko! Och han snackar om att hans mål är att få så många tjejer som möjligt på rygg. Vem fan vill ligga med honom? Inte bara det att hans beteende och personlighet är sunkig som sjutton utan han ju inte ens snygg?!? Vem är det som ligger med honom?

Många frågor runt denna snuskiga människa...



Tänkande tankar

Av någon underlig anledning har min hjärna kommit igång och går på högvarv.

Jag trivs bra här i Göteborg men en stor del av det tror jag är att det är så nära att åka hem-hem. Även om jag har vänner lite utspridda över Sverige så är det sällan oöverkomligt långt bort ändå. Tänk om man istället hade vuxit upp i USA och man ska välja college och man själv flyttar till NY och bästa kompisen till LA. Det är ju hur långt som helst, du måste helt klart flyga.

Jag tycker inte att det blir sommar snabbt nog, ser så mycket fram emot att få en hel massa nya vänner på Liseberg, min umgängeskrets måste helt klart utökas:D

Oj, klockan är 16. Jag har bokat en av tvättstugorna bara för att få tillgång till en balkong. Hur udda är inte det? Alltså att man bara får tillgång till balkongen om man har tvätttid:P

PUSS


Hehehe, min dåliga humor

Kollar på O.C. De drog precis ett dåligt skämt!

"What do you call a black guy flying a plane?"















"a pilot, you fucking racist!"


NY

Oj men herregud!!

Hamnade hos niotillfem och NY-saknaden satt som ett knytnävsslag i magen. Hårt var det också, slaget! Tappa-andan-hårt.

Känner att jag har mycket kvar att upptäcka i NY, i staden, tror aldrig man blir helt klar oavsett hur länge man bor där.
Har haft lite svårt att förstå en del vänner när de känner en sådan otrolig saknad, hela tiden, och allt de vill är att åka tillbaka och aldrig komma hem igen. Känner fortfarande inte så, men kan för första gången förstå bättre. Känner själv att jag måste tillbaka, kanske utbyte med skolan? Känns som det inte är nog. Efter att ha läst bloggen ovan vill jag BO där, länge. Samtidigt som jag inte alls vill det. Kan man känna så? Jag har inte tid att bo där, men skulle vilja känna känslan av att bo där, på riktigt, ha en fast umgängeskrets(troligtvis svensk, men ändå), leva livet the New York way.

Märker på det jag skriver att jag borde kasta in handduken och gå och sova, så det är väll det jag ska göra. Orkar inte vilja vara någon annanstans än där jag är, och vet inte varifrån denna längtan kommer. Jag hoppas nästan att den är borta till imorgon. Jag vill för mycket på en och samma gång. Dags att ta ett djupt andetag och ett steg tillbaka för att få lite perspektiv på livet.

kafferegn

"hejhej hallå bloggen!" Sägs på dryg stockholmska:D

Jag har fått nån udda städdille. Så i helgen har jag städat, och rensat och slängt och sorterat och stoppat undan. Garderoben har fått sitt. Innan har jag itne kunnat öppna dörren får då begravdes man i klänningar, jackor och skor:P Nu går det utmärkt:) dock så hängde jag ut alla mina vårjackor så nu är det knökat i hallen:D

Garderob innan:

Massa skit på golvet, och överallt annars också iofs...

Garderob efter:

Skor och klänningar i fin ordning. Dock 3 lager med skor på botten men de får inte plats på annat sätt:)

Idag har jag varit inne i stan med Filippa. Vi hamnade mitt i en demonstration så hela kunsport var avspärrat. Det var lite svårt att höra vad alla skrek, men tror att det var SD mot socialister och andra ickerasister. Det roliga var att det typ bara var 20 sverigedemokrater. Fick hindra mig själv från att spy lite i munnen när jag såg dom. hehe.

Vi tog en fika på le Pain Francais och jag gjorde en "klassiker". Drack typ en halvliter kaffe och skulle in från uteserveringen för att hämta lite ny mjölk. När jag ska ut igen har jag ett glas vatten i andra handen också och en tjej går ut före mig genom dörren och jag tänker att dörren ska smälla igen och sen, ja...vara stängd. Men det är en svängdörr så den kommer farande tillbaka, smäller till hela mig så mitt kaffe regnar över min jacka och blus. Kul... Jag luktar fortfarande kaffe. Kändes lite som en film. Självklart kommer det mera. När jag kommer till mitt och filippas bord som en halvdränkt kaffekatt står det en kille där och håller i min väska, haha. Lite förvånad blir man ju. Men han skulle bara in innanför oss visade det sig. Så fort någon skulle till något bord runt oss var vi tvugna att ställa oss upp och släppa förbi dom. Smart planerad uteservering!

Jaha, nu vet ni allt om min dag, varsågoda:P

PUSS



Inspiration

Är så grymt sugen på att köpa ett soffbord i gammaldags stil, såg ett skitsnyggt på Chilli för ett par dar sen, och ett jättefint på blocket precis. Isf måste jag dock hiva ut köksbordet vilket inte känns jättelockande. Dessutom så kommer den gammaldags stilen inte passa in eftersom inget annat är i den stilen. Skulle gärna ha allt i den stilen men kan inte köpa allt på en gång och vet inte om jag klarar att bo i en lägenhet där stilarna skär sig:P haha, vilka i-landsproblem!

Tog en sväng hem till Lisa och vi festade loss på Ballerina kladdkaka med vaniljsmak, mjölk, te och gooodis. Ingen middag heller så det känns bra det här. Tänkte faktiskt ta och äta nått nu trots att klockan är över 1.
Idag har jag annars rensat en massa. Slängt en massa hemska underkläder som jag aldrig använder. Som dom små trådstringen som jag hade när jag gick i...vad? högstadiet? Det var minsann på tiden! Rensat lite bland mina kläder också och ska dumpa 2 påsar i klädcontainern som finns på området. Dessutom så åker alla vinterskor upp på vinden(putsade upp alla stövlar också!) och så måste jag skaffa tvålbaserat tvättmedel och tennisbollar så jag kan tvätta dunjackan och lägga undan den också. Jag får inte plats i min lägenhet!

Har fått nytt ryck och ska putsa lägenheten från top till tå! Nu ska jag dock försöka sova!

puss och kram


Solen lyser himlen är blå!

Jag och Åsa la oss ute i solen i ett par timmar för att läsa lite ekonomi, det blev dock inget läsande men det var underbart! Blåser en hel del men med jacka och halsduk på en fil så blir det väldigt varmt och skönt ändå:)

Sen tog jag en trip till marknaden och köpte potatis, tomater, champinjoner, broccoli, citroner, vindruvor, grape, äpplen. Allt för 50 spänn, hur bra är inte det? Tog en kebabrulle på vägen hem, det var jag värd:D
Nu ska jag städa och rensa hela lägenheten!

puss


walking

Jag ger mig ut med Johanna och Lisa för att gå milen!


wihoo!

Har precis sett resultatet på senaste tentan, och jag blev godkänd! Inget fint VG på kursen men jag är så nöjd med mitt G:D Nu satsar jag stenhårt på ekonomin men blir glad för G även där. Mina överpresterande dagar är över. Jag prioriterar att ha ett liv under tiden jag pluggar och vägrar stressa sönder mig!!

Solen lyser här i götet idag men som vanligt blåser det halv storm. Nu ska jag hitta på middagsmat och fortsätta med min nyckeltalsbok för den är så himla intressant(?).

puss


God morning sunshines!

Idag vaknar jag med...träningsvärk. Härligt! Värdade på Friskis igår och gyminstruktörens instruktion blev inställd och jag tog tillfället i akt och smet från mina arbetsuppgifter och blev instruerad. Körde itne sådär jättehårt, men tydligen tillräckligt:P Tanken är att jag ska försöka börja gymma lite nu trots att jag tycker att det är så tråkigt. I sommar jobbar jag ju sådana udda tider att jag aldrig kommer kunna gå på pass så då blir promenader och gymmet mina enda alternativ!

Föreläsningen börjar kl 13 idag så jag ska strax slänga i mig lite lunch och ge mig iväg till handels. Gillar att vi har mycket föreläsningar på Handels nu. Dom har ju en hel del killar(till skillnad från oss!) och det finns tom en hel del hetingar:O Mmmm...



Pappa knackade på mitt hotellrum och jag får en kamera uppkörd i nyllet:D

puss


Skatt

Tog och stillade min nyfikenhet och gick in på skatteverket och kollade hur mycket skatt jag ska betala/få tillbaka. Det blev en trevlig överrasking på hela 9637 kr som kommer in på kontot innan midsommar:D Kan det bli bättrre?


Maaat

Ligger här i min säng med datorn på magen och läser om nyckeltal och måste säga att det är en aning förvirrande. Förstår itne ritkgit hur jag ska använda mig av dessa tal men hoppas att föreläsnignen imorgon ska ge lite klarhet:) Det är en hund på andra sidan spårvagnsrälsen som vägrar sluta skälla, så tror jag ska ta en paus i läsandet och äta lite lunch eftersom min mage kurrar lika högt som hunden skäller:D

Känns som en effektiv dag trots att jag sov alldeles för länge. Diskade en fetingdisk(sjukt mkt disk efter lasagnelagandet!) städat, pluggat, skickat mail till liseberg mm. Nu ska jag bara ringa en tjej som jag hoppas att min gupp ska få intervjua till vårt arbete i ekonomin!


puss


mumms

Vilken tid det tog att göra min lasagne. Men ack så gott det blev!! Imorgon är jag ledig och ska bara ringa lite samtal om vårt projekt i ekonomikursen och så ska här läsas litteratur och tränas. Effektiv dag är forhoppningen:)

Haha, det var precis reklam för DVD-boxen med Skilda Världar på tv. Tycker att det är helt sinnessjukt att de ens ger ut det. Nope, sitter och gäspar hela tiden så det är dags för kudden!

puss


Patetiskt

Jag måste erkänna att jag känner mig rätt så fjantig just nu. Lovade mig själv att träna idag men jag ORKAR INTE och så står jag där likförbannat framför spegeln och fattar inte varför jag går upp i vikt:P Inte bara det utan jag känner hur svag och konditionslös jag har blivit. Vet också att jag inte har några som helst problem med att komma iväg och träna bara jag har kommit igång, jag älskar ju det! Men, här sitter jag...

Nu ska jag iaf ställa mig och göra en stort lasagne till matlådor och sen ska jag se om jag får med mig Åsa till gymmet här i huset, det kanske vore nått:D



pusssa


Tillbaka till verkligheten

Jag är hemma igen, och har dessutom haft varmvatten:P

Jag har väldigt svårt att komma igång med bloggandet igen om jag haft ett längre uppehåll. Lite i stil med "nu var det så längesen jag bloggade att jag lika väl kan skjuta upp det en dag till" även fast jag är sugen på att skriva ett inlägg!

Bilder och semesterbesättelse kommer, men nu måste jag läsa lite av min enorma hög med litteratur!

puss


RSS 2.0