Tandsköterska Maria

Första dagen som tandsköterksa avklarad. Gick helt okej och jag tror att han var nöjd. Sen att jag itne förstår allt han säger när han ber mig hämta pluttfjutt-borren och molijoks spatel. Men han vet ju innrst inne att det inte är en chans in hell att jag fattar:P
Fick till och med suga i munnen på folk och torka av allt och plocka fram lagningar och tillhörande instrument till olika lagningsmaterial och jag kan det hyffsat nu. vet vilka borr och slipsaker som ska plockas fram till de olika materialen. Traskar omkring i  lila sjukhusskjorta och vita sjukhusbyxor:P

Nu ska vi visst äta glass och kaka här hos mig!

PUSS


Satellite

Helt okej att Satellite vann. Var top 5 för mig iaf men gillade Moldavien, Azerbaijan och Frankrike också:) Önskar att Salen hade varit med!

Var en kort sväng(30 minuter, missade första bussen och buss två var 20 minuter sen så jag hann ringa mamma som kom och körde mig och sen åkte vi precis framför bussen hela vägen in till stan, KUL! NOT!) hos Malin som fyllde år i fredags. Var några stycken där när jag kom men de felsta kom när jag skulle gå:P

Jag och Johanna, aka Piff, åkte till John för eurovisonparty. Vi fick fylla i poäng över hur vi tyckte det skulle gå(12, 10, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2 och 1) och sen 1-5 över hur vi trodde. Tyckte det var ovanligt många bra låtar men också sjukt många fruktansvärt tråkiga. Runt 12 bar det av till Huset där världens sämsta DJ spelade på första våningen och på andra våningen var det mkt bättre musik men bara 3 pers plus en hög snubbe som dansade i sin egna värld.

BTW så provade jag ett nagellack från LR som John och Oscar säljer som ska göra naglasrna ljusare och det funkade faktiskt trots att jag var skeptisk. eller jag vet itne om dom är ljusare men de har fått en annan ton och det ser riktigt fräscht ut!

PUSS


Oh vilken copycat!

Klickade mig runt på olika människor på facebook och hanmnade på en rätt avlägset bekant persons profil och läser i hennes lilla ruta där man kan skriva något vitsigt. Det står i princip samma sak som på min tatuering på foten fast lite omkastat. Okej, det kan vara ett sammanträffande bara det att hon frågade vad det stog och tyckte det var jättefint:P
Här hittar jag på nått helt själv(inget allt för komplicerat så jag tror inte att jag är nått geni och att ingen annan kan komma på samma sak) och tycker det är intressant!

Nu till nått helt annat. Jag tvättar, och fixar och nu kom solen fram:D

PUSS


Update:

Nu öser regnet ner, kul...


Flyttaggning

På väg upp till friskis så går jag förbi affären mittemot som säljer handdukar, lakan och sånt och det börjar klia i fingrarna! Så på väg hem inhandlas 2 badlakan och 4 handdukar i samma turkosa färg allt för bara 200 spänn. Har redan en del handdukar men man kan aldrig få för mycket variation:P

Nu är lisa här och vi ska glo på film och äta popcorn:D:D

PUSS


Underbara sol

Har legat ute i solen nu i någon timma eller två. Det är ju så skööönt, men nu ska jag sluta, inte bra med för mkt sol:)

Idag blev det klart att jag ska jobba som tandsköterska hos en tandläkare i stan mån-tors nästa vecka. Har ingen som helst erfarenhet av det men vi får hoppas att det går bra. Inget allt för invekclat som att typ röra patienterna:P men lite mer att göra iordning instrumenten som behövs för ingreppen och sånt.

Fick hem kontraktet för lägenheten idag också så dom ska jag skriva på nu. Måste fixa så att jag kan betala räkningar på nätet också för jag har itne haft några räkningar att betala innan(haha, 22 år gammal och har aldrig betalat en räkning, nästan så detta är pinsamt!) Nedräkningen har börjat!


kurrkurr

Sitter här och känner att jag börjar bli hungrig så jag ska nog gå och sova nu innan det blir värre för jag orkar helt enkelt inte fixa nått att stoppa i mig.

Jobb i jönköping idag och råkade boka mig på spinningen imorgon, hur ska detta gå. Jag kommer trilla av min cykel och dö eftersom att det passet ska filmas så att de kan sätta på det på en TV om ingen ledare kan leda. Kanske borde förklara dö-delen. jag hoppas att jag kan fuska lite och kanke sitta kvar på min röv när alla andra står upp, men komer bli så att jag ska showa off inför kameran och köra skiten ur mig och jag hatar spinning!

Nu ska jag gå och sova och drömma mardrömma om att jag trillar av cykeln eller snubblar in i kameran eller allt annat som jag kan lyckas med.

PUSS


DH

Lite DH sen lite Cougar Town och sen är min kväll finemang:)

Ska tills kolan i 30 minuter imrgon, om det är lika informativt som förra gången så kommer jag lära mig: INGET! Så kasst och jag lääängtar sönder mig efter att det ska ta slut.

Vid halv 6 gick jag på Eurovisionpass i HVA som John och MArie höll i (såklart, vilka annars??) roligt som vanligt och sen bar det av hemåt och med en fullmakt från mamma rösta på om de husen vi bor i ska kunna köpas ut. Efter rstning stod det kalrt avv vis ka köpa loss dom och vi är inte ledsna:P
Trodde det skulle vara skittråkigt att vara där men det var riktigt spännande på slutet. Folk var upprörda och slängde ur sig det ena efter det andra. Lika underhållande som Big Brother:D Det roliga är att över 16 personer var glada och bara 8 var missnöjda men det var bara de missnöjda som hördes.

Nej, dags för sängen kanske.

PUSS


Regn? Igen? Verkligen?! Var det det bästa du kunde komma på?

Det regnar, kul.

Mer kul att jag helt klart har fått ränder efter solen igår, fortfarande blek som sjutton men det går ju åt rätt håll iaf.

Nu har jag packat ner lite grejer som jag vet att jag inte kommer använda igen innan jag flyttar, har mer att packa men hittade bara en flyttlåda till och den är full nu. Ska få hela släkten att åka karavan med mig till götet när det är dags för flytt. Kommer ju itne få plst så mycket på 25 kvadrat med jag har ju inte så stor släkt heller:P

Nu ska jag faktiskt sätta mig i soffan ltie och glo på dumburken, vad ska jag annars hitta på? Har redan kommit upp i över 1000 ord av de 1300-1500 orden som ska tryckas in i min rapport och dom tar jag nån annan dag.

PUSS


JAG HAR FÅTT LÄGENHET!

Hur kunde jag glömma det i förra inlägget?!
Jag har fått lägenhet i Göteborg. Den ligger i Kviberg och är på lilla siffran 25 kvadrat men det kommer nog passa mig perfekt! 10 minuter med spårvagnen in till centralen och 20 minuter raka vägen till skolan utan stopp om jag kommer ihåg rätt. Bara att hoppas att jag kommer in på mitt program då också:P

 

  Planlösnignen:    

Planlösning

Inflyttning 1 augusti:)

PUSS

Jobb och soool!

Var helt okej att gå upp imorse trots att jag länge låg och tänkte, "maria nu måste du sova, kom igen somna då för fan!" Väl  på friskis vart det jobb till 12 och sen köpte jag lunch från bernards och åkte hem och satte mig ute på framsidan och åt:) Somnade i 45 minuter på rygg och hade röda lår ett bra tag men dom har lugnat ner sig nu. Sen vände jag på steken och undrade vad det var för fetingmoln som skymde solen, vänder mig om och ser detta:


Syns kanske inte så tydligt på bilden men det gick ett osynligt sträck rätt över himlen. Vänstra sidan var knallblå med lite vita fluffmoln, andra sidan helgrå så långt ögat nådde. Sen dess har det varit molnigt, tack för den!

PUSS


Buhuu

Såg just att jag ska öppna i jönköping imorgon, kl 05.45 ska jag vara där. Det är inte mänskligt att behöva ställa klockan på 04.45. Usch detta förstörde min kväll nu:P

PUSS


Vem har dödat massvis med spindlar?

Det måste ju vara därför som det regnar hela tiden?! Nyss var det iofs sol, men regnet öste ner för en timma sen.
Igår låg jag ute i solen halva dagen och jobbade med sista uppgiften i skolan. Känner mig rätt klar men ska lyckas klämma in 700 ord till på något sätt:P Sen var det fix och trix för att åka ner till Aqua på piren för att äta middag med Malin och Helena. Sandaler på fötterna och bara kavaj över linnet, gick rätt bra med inslag och lite huttrande:)
God mat och två flaskor vin och en glass på donken efter det:P


Helena och Malin


Jag och Helena


Gångbanan som leder till en bro över bäcken som man båste över för att komma till bussen rasade totalt i skyfallet för några dar sen. Gick bra att hoppa på vägen till stan, lite ostadigare på vägen hem:P

Sitter här och väntar på att få veta om jag får lägenheten, borde få veta det idag, men det är ju trots allt söndag så det kanske inte blir förens imorgon. Ska åka till HVA för att jobba om 2 timmar och borde ta med nånting att roa mig med för det känns som et kommer bli fruktansvärt lugnt!

PUSS


Lägenhetsskit!

Dampar på detta lägenhetssökande nu. Har varit enbart kul fram tills nu, grrr. Har läst i en massa forum på nätet och alla säger att olika områden är bra/dåliga. Den lägenhet jag väntar på att få reda på om jag får ligger i kviberg och det är väldigt blandade kommentarer om stället. Antingen så kommer jag få inrott i min bil, få sönderslagna fönster och bli överfallen på spårvagnen om jag åker sent eller så är allt frid och fröjd och mitt största problem är att det är en bit till närmsta stormarknad. Den som lever får se helt enkelt. På söndag är det klart iaf.

Nu sitter jag här och väntar på att få energi till att värma soppan som jag ska äta till lunch, sen ska jag hämta Tuva på fritids och köra henne till bilden och sen värda på puls vid 4. Kvällen har inga planer men jag borde plugga. På lördag ska jag troligtvis träffa Malin, Helena och Jenny. Malin ska öluffa i Grekland i 3 månader, huuur avis? A lot!!

Nej, tjoflöjt på er!


Hallå världen

Står i HVA och det är ovanligt lite att göra. Innan tolv så var det ingen som behövde hjälp på typ en timma, sen så fort jag sätter mig för att äta så kommer det såklart 3 st på 5 minuter, surprise?!

Slutar vid 16.30 och hade tänkt träna men vet inte om jag orkar längre, borde verkligen men vi får se. Imorgon är jag ledig och sen inga planer för lördag så måste hitta på något att göra annars kommer jag bli så rastlös, söndag eftermiddag är det jobb igen.

Just det, jag har fått jobb på mitt gamla Mc Donalds i sommar och jag ser faktiskt fram emot det. Kändes rätt skönt med att vara ledig typ hela sommaren men om det blir en regnig sommar så är det bra att ha nånting att göra och om det mot förmodan är sol så jobbar jag så oregelbunda tider så jag får både förmiddagar att sola på och kvällar att umgås på:)

Nu tog jag en 2 minuters paus och nu är det dags att jobba igen:D

PUSS


Rabarberpaj

Vi har precis ätit rabarberpaj, helt klart första för i år:) MUMSIGT!

Idag har jag lyft och flyttat och slängt och lyft ännu mer. My back is killing me. Vi har alltså städat ur ett stort rum/garderob med saker som är kvar sen farmor och farfar och ända till nu. Längst in fanns saker från farmors mamma så det var ett bra tag sen nån städade ordentligt! Mycket kläder, skor, tidningar glas och annan skit så det tog oss halva dagen. Hela framsidan av husets gäsmatta var fullt av saker att slänga iaf, mission completed.

Övervånigen har fått en ny soffa och 4 fåtöljer som jag fått av mormor, nu ska bara TV köpas också. Dessutom har jag anmält mig till 2 lägenheter på SGS, de finns i samma hus och jag har köplats 2-5 på båda två!! I'm excited men stör mig på att jag skriver in ord på engelska i mitt blogginlägg:P Imorgon får jag veta om jag får någon av dom, waah! De ligger i Kviberg!

Nu ska jag sova snart för imorgon ska jag skriva första delen av sista uppgiften i skolan och känner lite lätt panik över detta.

PUSS


Grattis Mormor!!

Idag fyller min mormor år så efter skola i förmiddags sen jobb och sen träning så åkte vi hem till mormor och morfar för att fira henne. God mat och tårta, som det ska va;)

Har sån träningsvärk i axlarna sen massagen igår så det är helt sjukt. De är mitt problemområde så de knådades ordentligt:)



Nu ska jag soooova!

PuSs

Värdfeeeeest!

I fredags var det dags för värdfest igen. Amerikanskt tema så det blev hemmagjorda hamburgare från en restaurang i stan och så pommes från doncen:P


Dessie!


Paret som var omöjligt att fota. Karin och Rasmus


Emelie, Sandra och John


Jag och Malin


Johanna och Jens är taggade;)


Jag och oscis

Igår hade vi födelsedagskalas här hemma för Mamma som fyllde år i fredags och Tuva som fyller 9 år få fredag, men då är hon ju hos sin pappa så vi firade båda två. Min underbara släkt kom hit och jag kan nog säga att min släkt måste vara bland top 3 släkter i världen, deta gäller även släkten på pappas sida:D

Ska se om det är varmt nog att gå ut och sätta sig i solen som äntligen är här igen!

PUSS


Redo

För sängen. Trött så det räcker och blir över men måste upp vid 6 för att gratta min älskade mamma som fyller år imorgon. Helt klart att jag ska gå och lägga mig igen när vi är klara:P

Jobb idag och har bokat en massage hos moster nästa vecka, ska bli så skönt då det inte har funkat ett få till ett bra datum ett tag nu.

Imrogn blir det också träning sen VÄRDFEST på friskis. Brandinfo, linedance, middag och sen party!! Värdfesterna är kända då de alltid är så sjukt lyckade. Ledarfesterna har rykte om sig att vara supertorra:)

PUSS


Helgen i Stockholm

Detta var ju ett par veckor sen nu, men bättre sent än aldrig:P
Carro på väg ner till tunnelbanan:)


Fix och trix för utgång, hett, inte sant?!


Vi korkar upp rosevinet och skivar i lite jordgubbar, hej himmelskt!


Ansiktsmasken gav resultat:D





Underbar helg!

PUSS


klieliande

Fick några bett för nån dag sen. Har 15 stycken vid armväcket på högerarmen och satan vad dom kliar. Brukar inte kunna låta bli att klia i vanliga fall men det går rätt bra nu fast dom blir inte mindre för det! Har 2 andra feta utbuktningar vid foten men de är helt annorlunda och kliar mindre fast dom är mycket större.

Har hittat fina glasburkar på logen och ska kolla efter mer gamla fina saker som man kan göra iordning. Vet att jag och kusin Lotta slipade och målade en fin bänk för nån sommar sen:)

Massa fix och trixa idag med och nu ska jag snart gå och lägga mig för allt jobb gör mig visst trött:P Jobb på Friskis imorgon, ser inte fram emot att åka härifrån för att hoppa in i vardagen igen.

PUSS


Produktiv dag

Började med att bya till sommardäck på bilen. Har ju kört med dubbfria däck så gjorde inget att jag byter så sent. Fick loss de flesta muttrarna själv men dom sitter ju så satans hårt så pappa fick hjälpa för jag började vricka fötterna av att hoppa på den där mojjen som man lossar med, men som tur var har mina vinterdäck inte aluminiumfälgar vilket sägs ska vara ännu värre. Ska kolla hur mycket detta stämmer när jag byter tillbaka för sommardäcken har ju det.

Sen tvättade jag vinterdäck och fälgskydd(om det kan tänkas heta så?) ordenligt och tvättade bilen(bara utsidan:P) Sen målade jag en massa på utsidan av tillbyggnaden. Grundade igår och idag skulle vi på med vit färg. Sen gick jag på en promenad med C, plockade nässlor och gjorde nässelsoppa till middag, har också monterat ihop 2 byråer från IKEA, monterade de två första igår. Sen gjorde jag chokladbollar till efterrätt. Mellan detta har jag även tvättat en maskin tvätt. Känner mig duktig och oerhört bra!

Imrgon ska jag sortera alla tusentals handdukar som ligger på sjuttioelva ställen i detta huset, åka till återvinningsstationen med alla flaskor i källaren, byta däck på cykeln och förhoppningsvis liga en stund i soffan:D

PUSS


RSS 2.0